Het was in 1978 dat ik in militaire dienst moest.

Ik was volgens de hoge heren geschikt om bij de Genie te gaan dienen.

Lichting 78-05 moest opkomen in de Frederik Hendrik kazerne in Vucht.

Goed eerst met de trein naar Den Bosch, vervolgens op de bus naar Vucht, en na een wandeling over de oprijlaan naar de ingang van de Kazerne.

Na melding volgde er een dag van veel wachten, daar waren ze goed in daar, maar mijn lichting bestond ook uit meer dan 250 man.

Naar de Tandarts, inspectie plus een vervolg afspraak, naar de Dokter, plasje, bloeddruk reflexen enz, naar het magazijn voor de legergroene outfit, daarna met plunjebaal naar mijn kamer waar nog eens 10 anderen op sliepen. En tussendoor natuurlijk het 1e en 2e broodje frikandel met mayo, er zouden er nog vele volgen de eerste 2 maanden.

Natuurlijk met de brandslang uit mijn bed gespoten, maar na een half krat bier kon mij dit niet zoveel meer bommen.

Volgende dag naar de wapenkamer, standaard wapen voor een genie was een FN Fal.

Iedere week weer dat poetsen en oliën, zal ik ook niet gauw vergeten.

Maar gelukkig kwam er na een maand een wending in mijn diensttijd verhaal, met grote veranderingen voor mijn verdere leven.

Maar goed, verder met de eerste maand die hoofdzakelijk bestond uit oefeningen, van een granaat gooien, een mijn onschadelijk maken, veel lopen, veel sporten, veel drinken, veel patat, en veel broodjes frikandel tot veel slapen in het weekend, (bijkomen).Dan weer op de trein, de laatste intercity naar Den Bosch, naar de kroeg, om 4 uur naar de kazerne en de volgende ochtend om 07.00 uur weer op. enz enz.

Na een maand werd er een demonstratie gegeven door het 108e duiker peloton in de vijver van de Freek………..

Maar daarover in een ander verhaal meer, zie deel 3

Lees ook mijn eerste verhaal de keuring.

Ook leuk de serie over mijn Rover 3500 V8

Door Gerrie