In 1989 hadden wij, mijn vrouw en ik een huis gekocht in

La Nucia Spanje.

Dit leek ons wel een goed en leuk plan, wij hadden zoiets van als we toch een huis kopen dan maar onder de zon.

We waren net gestopt met de bloemenstal en de winkel, En ik had relijke vooruitzichten in mijn beroep als duiker.

Er was het idee van als ik ga werken ben ik toch minimaal 2 weken of langer weg, en het leek geen probleem om dit vanuit Spanje te doen.

In maart 1990 waren we zover om te verhuizen, de huur van onze woning was opgezegd, de verhuiswagen gehuurd, en de plannen voor de komende dagen rondgesproken.

Mijn vrouw zou gaan vliegen met onze 2 katten, ik zou samen met mijn Vader en Broer, en niet te vergeten onze hond Boef, een Bouvier met een eigen willetje in de verhuiswagen gaan.

Ik had speciaal een wagen gehuurd met een dubbele cabine zodat degene die niet reed een beetje ruim kon zitten of even een powernapje kon doen.

Goed, na een dagje en een gedeelte van de avond besteed te hebben met de wagen te laden met hulp van vrienden en familie, laat naar bed, om de volgende ochtend mijn vrouw met de katten naar Schiphol te brengen.

Daarna de laatste dingen geladen en rond de avond richting Amsterdam Noord om er achter te komen dat de wagen veel te zwaar geladen was, de trekhaak lag ongeveer 10 cm van de grond en later bleek dat de koplampen uitstekend de maan verlichten.

En door, Mijn vader en broer opgepikt, bakje koffie. De gehaktballen, broodjes ei en kippenpootjes ingeladen.

Boef en mijn broer op de achterbank, ik het eerste stuk. Gelukkig was dat niet zolang want iedere 250 km stonden we stil om te tanken.

Beetje misrekening, ook de snelheid van de auto, deze wou niet harder dan 80 km, dus het ging een lange reis worden.

Hierover later meer in deel 2

Hierover meer in deel 2.

Ook leuk om te lezen Rover 3500 V8 P6

Of kijk eens hier, De Suzuki 750 GT

Door Gerrie