5 jaar geleden is het al weer dat wij onze eerste camper kochten, het was een chaisson met een ford onderstel op dubbellucht. Hij had een 2.4 liter motor met turbo en het bleek een rap bakkie te zijn.

De camper was uit 2001, maar dat was hem niet aan te zien, hartstikke trots waren we en we konden niet wachten om met hem op reis te gaan.

Het was april toen we ons eerste weekend weg gingen, naar Hellental, vlak bij Munchau, dit omdat ik hier vroeger ook wel veel kwam eerst op de brommer en later op de motor.

Mijn moeder en broer gingen ook mee, ruimte zat er konden makkelijk 6 personen in slapen.

Eigenlijk ben ik voor het eerst in Hellental geweest met mijn ouders op de motor, ik was geloof ik 3 of 4 en zat tussen hun in.

Mijn vader had een sparta 250 cc, dus die reis was ook al een avontuur, maar vroeger kon dat gewoon.

Maar goed nu gingen we met de camper, eerst richting Valkenburg waar ik dacht te gaan overnachten. Dacht want wat bleek, ik zat midden in het Amstel Gold weekend, geen plek te krijgen. Dus dan maar verder Duitsland in, na een erg mooie rit kwamen we aan op Camping Hellental, deze bleek een Hollandse eigenaar te hebben dus dat viel weer mee. Hij had een mooi plekje voor ons vlak bij de sanitair gebouwen, prima dus.

Op camping Helletal.

Eerst maar een een anker biertje, sorry vroeger veel tijd op bootjes doorgebracht, hoe zou dat eigenlijk heten bij camperaars.

Het bleef nog lang onrustig op de camping, we hebben die dag nog wat gewandeld in de buurt en zijn bijtijds onder de wol gekroppen, het bleek toch nog wel wat fris. De volgende ochtend bezochten we monchau en het stuw bij hellental, maar daarover later meer.

Voor deel 2 van dit pasweekend klik op de link: Paasweekend deel2

Camping Hellental heet momenteel Wildbach camping

De route welke we gereden hebben is: Hilversum, Voorthuizen, Maasstricht, Valkenburg, Aken, Monschau, Hellental, Monschau, Hellental, Stavelot, Malmedy, Spa, Coo, Spa, Luik,, Maastricht, Voorthuizen, Hilversum

Door Gerrie