Na de Suzuki 750 GS, was het tijd voor een andere Fiets.

Dit werd de Suzuki 850 GS. Een 4 takt motor met cardan aandrijving, prettig want je hoefte geen ketting meer te smeren. Een mooie zwarte dat vond ik wel wat.

De Suzuki 850 GS koste 8499 gulden in die jaren toch een aanzienlijk bedrag, maar ik kon de GS750 voor een redelijke prijs inruilen, en ik was nog vrijgezel wat natuurlijk ook financieel een voordeeltje was.

Wat een genot om op te rijden deze Motor, je moest alleen wel even wenneen aan het gewicht, 285 kilo met lege tank is toch redelijk veel voor een vrij hoge motor, ik vraag mij nog steeds af hoe die kleine japannertjes hier mee konden rijden, ik had bij stilstand net mijn voeten aan de grond.

De motor liep nog rustiger dan de 750 GS en in combinatie met de Cardan, wat een genoegen.

Ook met deze motor ben ik naar Spanje geweest samen met een vriend, maar daar zal ik later nog eens een verhaaltje over schrijven.

Ook leuk: Suzuki 750GS

Ook leuk: Suzuki 750GT

De Suzuki GS Owners club

Door Gerrie